Om Almenviden.dk

P� denne side kan du l�se om Almenviden.dk.

Om Almenviden.dk

Almen viden

Almen viden er viden som flertallet har tilegnet sig, og som dermed anses for at være almindelig og fælles for de fleste mennesker. Denne viden er relevant for os alle sammen, og er ikke kun fælles fordi vi alle mere eller mindre kender til den, men fordi den binder os sammen i et fællesskab.

Almenviden.dk


På Almenviden.dk kan man teste sig selv i viden indenfor alle områder. Man kan vælge emner for sjov eller finde quizzer indenfor emner man gerne vil øve sig i. Man kan også selv skabe sin egen quiz og træne sine egne spørgsmål og svar.

For sjov
For studerende
For professionelle
For lærere og undervisere

For sjov


Nogle gange har man bare lyst til at udvide sin horisont og lære noget nyt
Quizzerne på Almenviden.dk er sjove og interessante og en glimrende måde at lære på.
Man kan selv oprette quizzer eller benytte sig af at andre, der interesserer sig for samme emne, som én selv, allerede har oprettet quizzer indenfor emnet.
Det er let at se hvilke quizzer, der eksisterer indenfor et bestemt emne og det er ligeså nemt at se hvilke quizzer, der er populære og får en god bedømmelse af andre brugere på siden.

For studerende


Der er utallige gode måder at forberede sig til eksamen på. Mange sætter post-its på spejle, skabslåger og døre, så de regelmæssigt får genopfrisket viden, der skal sidde fast til eksamen.
Der skrives noter, som gennemgås igen og igen inden eksamen. Nogle opretter excel-ark med spørgsmål og svar som terpes.
Alt sammen giver det en bedre følelse af sikkerhed inden den store prøve. Jo mere viden, der har sat sig fast i løbet af forberedelsen, jo mere selvtillid har, og udstråler man til eksamen.
Når det fundamentale, paratviden, er på plads, har man overskud til at virke afslappet og håndtere uventede spørgsmål, der ellers kunne slå én ud og få klappen til at gå ned.
Med Almenviden.dk kan man nu med lethed træne og teste sig selv i viden indenfor et bestemt område.
Ikke nok med at man kan træne og teste sig selv, man kan også følge sin egen udvikling indtil man endelig har fuldstændig styr på emnet man ønsker at forberede sig indenfor.

For professionelle


Der kræves meget af folk på arbejdsmarkedet. Man kommer ofte ud for at man skal sætte sig ind i et emne på kort tid, og nogle gange endda være den, der skal videregive viden om emnet til andre.
På Almenviden.dk kan man oprette quizzer, og holde dem private, så det kun er én selv, der kan se og gennemføre dem. Man har altså mulighed for at øve og teste sig selv i viden indenfor et område, der måske er specifikt for ens job og virksomhed og dermed ikke vedrører andre.
Samtidig kan man, hvis emnet er generelt, både benytte sig af allerede oprettede quizzer, og også dele sine egne quizzer med andre, så de også har mulighed for at sætte sig ind i emnet og teste sig selv. Det kunne være kollegaer, der også har en interesse i at øge deres viden indenfor samme emne.

For lærere og undervisere


Det er ikke kun muligheden for at teste sig selv i quizzer, der hjælper til at opbygge viden indenfor et område.
I endnu større grad er oprettelsen af en quiz, hvor man skal tænke over området, formulere interessante, måske finurlige spørgsmål og svar, med til at opbygge en ægte viden og interesse indenfor et emne.
Almenviden.dk er perfekt til at sikre og øge motivationen hos elever, der får muligheden for at benytte et medie de er vant til, til at udfordre hinanden i hvem der kan oprette de bedste quizzer og score den højeste korrekte svarprocent i hinandens quizzer.

Emner